Sunday, August 14, 2011

Ramadhan menjelma lagi.

Selamat jalani ibadah puasa Yang wajib.
Moga tahun ini lebih baik drp tahun yg lalu.

Thursday, March 17, 2011

Masa yang terluang

Dalam masa menguruskan homestay yang baru diusahakan ini.
terniat nak cari radio baru
mungkin kah ftm 350 atau tmd710 atau ft897

semua menguja ...

minggu hadapan banyak aktiviti harian yang serentak berjalan.
dengan pesta konvo utm ke 46 di utm. adec dijemput mempamerkan radio amatur.

perancangan asas dibuat mengunakan whatsapp dan skype... disamping itu ada juga perbincangan meja kopi.

setiap minggu ada perjumpaan mesyuarat tingkap...di warong amit.
ajk tetap mesyuarat tingkap berubah-rubah tiap minggu dan masa...
minit mesyuarat dalam cawan kopi.

banyak perkara semasa yang dibincangkan ada yang baik dan ada tidak baik didengar... ambil jadikan pengajaran...dan dipertimbangkan.

swr sentiasa melenting ..bila telefon tak henti bedering...dan sms bertalu-talu dari awal pagi... ini semua gara-gara mudah.my... test market katanya...

semua ni gara-gara nak penuhkan masa sehingga masa tak cukup pula....

esok lusa nak tengok sistem pembungkusan...
lusa nak tengok kondomaniam yang nak di sewa... dalam masa yang sama nak tengok projek yang disiapkan... entah mana satu nak pegi...
kalau panggil teksi jahanam...bayaran sehari melebihi 150km

untuk kurangkan kos.. pakai kancil... jimat banyak tu...

kalau difikirkan aktiviti sepanjang hari sungguh meletihkan...
kalau dok rehat pun tak apa... tapi tak masuqqqqq... kalau tak masuqqqq tak boleh sapedek...

apa-apa pun usaha tangga kejayaan.
nak harapkan bergolek mungkin tidak akan datang...

tapi bulan 3 ini satu yang amat menarik.
hanya tuhan saja yang tahu... xyl juga tahu...


Sunday, January 16, 2011

HOMESTAY JOHOR BAHRU

Homestay Johor Bahru

Baru aje buat sambutan amat mengalakkan. Ini semua inspirasi isteri yang tersayang.
Promosi dah dibuat dalam Garmin Maps... jika ada Garmin GPS boleh terus cari Homestay Johor Bahru... pasti tak sesat punya...

Alhamdulilah syukur rakan-rakan pun banyak menyokong dan memberi buah fikiran.
terima kasih semua.

Khusus untuk warga ham... yang memiliki lesen... saya bagi harga istimewa. tapi kenalah tempah awal agar tak bertindih dengan tempahan sedia ada.

Hari ini... tempah mee goreng mamak pun pakai sms aje.... cuma rm4.00 terus datang ke depan pintu rumah tak sampai 20 minit.

dah kira bagus ada perkhidmatan tambahan sebegini. terima kasih pada pak boboy yang punya info....



Sunday, September 6, 2009

Hari ini jumpa ASTRO dan ALONG


Di restoran alif.... kecur bijik mata... tak leh makan dan minum... (astro mengomel sendiri)

tapi mata melilau... nampak YL

astro dan along tandatangan borang astra dan pbsm hari ini.

tahniah.... usaha murni anda berdua.

Sunday, August 30, 2009

APRS

apa itu aprs?

wah... hebat...

boleh tau saya ada di mana?  habis lah tak boleh main sorok-sorok lagi.

dah lama tak update blog ni...

jika ada yg rindu boleh lihat... pasti ada yang rindu... aku juga rindu...